Főoldal
Program leírás
Előadók
Tervezett program
Támogatók
Helyszín
Regisztráció
Sajtószoba


A Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ) 2007. októberében is méltó módon szeretné megünnepelni az Építészet Hónapját: ÉPÍTÉSZET MOST! címmel nemzetközi szimpóziumot hív össze 2007. október 17-én Budapesten.
A szakmai rendezvény az UIA (Építészek Nemzetközi Szövetsége) mottójához kapcsolódóan az energiatudatos építészet témakörét járja körül. Rendezvényünkkel szeretnénk ráirányítani a nagyközönség és a szakma figyelmét arra, hogy az energiatudatos, alacsony energiás épületek és passzívházak mellett a megújuló energiaforrások hasznosításával jelentősen csökkenthető az épületek széndioxid kibocsátása. A megépült angol, német, holland és osztrák példák mellett ígéretes amerikai és magyar terveket is bemutatunk.
A rendezvényen a fenntarthatóság szempontjait figyelembevevő új építészeti szabályozásról, a nemzetközi gyakorlatról, s ezek tapasztalatairól is hallhatnak előadásokat résztvevők. A szimpóziumhoz kapcsolódó kiállítás az előadáson ismertetett terveket és épületeket mutatja be, illetve néhány olyan szakkiállító is jelen lesz, akik tevékenységükkel - termékeikkel - illeszkednek a szimpózium tematikájához.


Szervező bizottság, szakmai program: Kálmán Ernő, Szekér László
Sajtókapcsolatok, kiadványszerkesztés: Mesterházy Myra Mónika
Rendezvény: Bárdos Zita, VAM Design
Web design: Feszt Judit